Регистър на строителството

СТЕФАН ДОБРЕВ - АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН ЕООД, Град София

СТЕФАН ДОБРЕВ - АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН ЕООД
Информация

СТЕФАН ДОБРЕВ - АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН ЕООД

СТЕФАН ДОБРЕВ - АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН ЕООД е основана през 2005 година със седалище град София, ул. Оборище № 18, вх. Б ет. 1.

 

Създадена като продължение на Стефан Добрев - Architecte DPLG създадена в Париж през 1991 година.

 

Архитектурното студио е основано от Стефан Добрев, като платформа за изявява на творческите му идеи и концепции.


След дипломирането си през 1987 година младият архитект бил приет за специализация по градоустройство в реномирания архитектурен факултет Бел вил в Париж.

 

След приключване на специализацията, дошъл и 10-и ноември 1989 година, когато сички големи архитектурни проекти в България били спрени и връщането му станало безсмислено.

 

Архитект Стефан Добрев остава във Франция и за 5-6 години участва в над 50 архитектурни конкурса. Така постепенно идват и успехите му - проекти за жилищни сгради по бул. Сен Жермен във френската столица, централата на авиокомпания Корс Еър до летище Орли, административна сграда и търговски център в Пекин.

 

Стефан Добрев успява да стане и единственият български архитект, приет с конкурс във френския Орден на архитектите, което му дало и правото да упражнява професията си във Франция.


За най - голям международен успех, Стефан Добрев смята проекта за културния комплекс Азади (в превод - свобода) в иранската столица Техеран.


Няколко пъти печелил и архитектурни конкурси в България, но повечето му проекти у нас така и не биват реализирани.


През 2005 година е голямото му завръщане, което идва със спечелването на първата награда на конкурса за нова сграда на Националната художествена академия в центъра на София.


От тогава до днес Стефан Добрев - Архитектура и Дизайн печели и изпълнява много проект, като - БенчМарк Бизнес център, Национална академия за изящни изкуства, много търговски центрове и офиси, Френския лицеи в град София, Контролната кула на летище София и много други.


През изминалите години Стефан Добрев - Архитектура и Дизайн е изпълнила значителен брой и широк функционален спектър проекти не само в България, но и по целия свят.

 

Контакти

Къща РОСИ

Град София, Община Столична, ул. Странджа 5
Телефон: 028435741

Галерия

Още Строителни фирми в Община Столична

Богев Транс ООД

Богев Транс ООД, София

Богев Транс ООД е фирма с доказано име, една от водещите на пазара с богат опит в областта на строителния бизнес, предлагаща иновации и качествени решения. От съдадаването си до днес се стрем

Геокад - 93 ЕООД

Геокад - 93 ЕООД, София

ГЕОКАД - 93 ЕООД е основана през 1993 година със седалище град София, ул. Отец Паисий № 96, вх. 1, ет. 1, офис 1. Основател и управител на фирмата е инж. Златан Златанов. &nbs

Витез Проспект АД

Витез Проспект АД, София

Витез Проспект АД е строителна компания с богат опит, безспорен лидер в изпълнението на големи обекти свързани с пътната инфраструктура в страната, с ясно обособена инженерингова дейност, обхваща

Оикос - БГ ЕООД

Оикос - БГ ЕООД, София

Оикос - БГ EООД е съвременна, пазарно ориентирана компания, една от водещите на пазара с над 30-годишен опит и традиции в областта на строителната индустрия, предлагаща интериорни и екстериорни решени

Регистър на строителството

Крам Комплекс Къмпани ЕООД, София

Крам Комплекс Къмпани ЕООД е една от водещите на пазара, с традиции в сферата на строителната индустрия, предлагаща качествени решения. Специалзирана в областта на строителния бизнес, натру

Ергодом ООД

Ергодом ООД, София

Ергодом ООД е фирма с доказано име, една от водещите на пазара с традиции в сферата на строителната индустрия, предлагаща иновации в качествени строителни решения. Наложила и утвърдила се пос