Регистър на строителството

АСАРЕЛ - РЕМОНТ ООД, Град Панагюрище - Дейност

АСАРЕЛ - РЕМОНТ ООД
Дейност

АСАРЕЛ - РЕМОНТ ООД

 

Асарел - Ремонт ООД се състои от Механоремонтен цех, Електроремонтен цех и Сервиз подемни машини.

 

В Механоремонтния цех се извършват основни и текущи ремонти на багери с обем на кофата до 17 кубически метра, сонди с диаметър на длетото до 251 мм, подемни съоръжения, гумени транспортни ленти, булдозери с мощност до 500 конски сили, пътностроителни машини, челни товарачи, самосвали, автотранспортна техника и други. Създадени са добри условия за приемане, дефектиране и инженерен анализ на пристигащите минни машини и съоръжения.


Разработената и въведена уникална технология за ремонт на различните видове хидравлични и електрически багери дава възможности за пълното възстановяване, включително и на скъсаните и износени уши на кофите, чрез наваряване и механична обработка.

 

Наличните стругови и фрезови машини дават добра възможност за механична обработка с висока точност и клас на грапавост на едрогабаритни детайли с дължина до 12000 мм и диаметър до 1000 мм. от различните видове минни съоръжения като флотационни машини, помпи, филтри, сгъстители, компресори и други. Чрез използването на съвременни технологии и оборудване за нагряване на лагери се извършва прецизен ремонт и монтаж на високопроизводителни флотационни машини до 40 кубически метра и различни видове минни фабрични агрегати.

 

След завършване на ремонта на място при клиента се провеждат приемо - предавателни изпитвания отговарящи на изискванията на нормативните документи, конструктивната и технологична документация.

 

Предприятието е с дългогодишен опит в ремонта, възстановяването и изработката на всякакви резервни части за всички видове Челюстни трошачки в това число зъбни колела, валове както и на сферични повърхнини на Конусни трошачки. Използваните материали и технологии са гаранция за постигането на високо качество и увеличаване на междуремонтния срок на годност.

 

Усвоени са технологии за цялостно възстановяване на възлите по управлението на самосвалите / БелАз, ОиК, Катерпилар /, както и изработване на консумативи за тях от вида на плъзгащи лагери и шарнири. За фабричното оборудване се изработват нови и рециклират стари цилиндрични, сферични и конични плъзгащи лагери. Наличното оборудване и технологии позволяват изработването на барабани за Гумено транспортни ленти от Ø320 до Ø1500. В цеха има уникална машина за зъбонарязване на едрогабаритни зъбни колела до модул 20.

 

За изработването на широката и разнообразна гама детайли цеха разполага с различни видове универсални и програмни стругове, щос машина, борверг, радиал бормашина, шлайф машини и други.

 

За затваряне цикъла на монтажните дейности, в цеха е изграден участък с налични преси и матрици за производство на гумени изделия като уплътнения, семеринги, втулки, тампони, о-пръстени и други.

 

Като резултат на провежданата нова инвестиционна политика от стратегическия инвеститор с цел повишаване ремонтните възможности на Асарел - Ремонт ООД през 2006 година се обособи нов участък за производство на дребно и едро габаритни детайли от бронз с дължина на обработваната повърхност до 2000 милиметра и диаметър до 1500 милиметра. 


Основната ремонтна дейност на Електроремонтния цех на Асарел - Ремонт ООД е насочена към оборудването на миннодобивни предприятия и обогатителни фабрики. Тук се извършват основни и частични ремонти на електрооборудването за багери, сонди, автосамосвали също така и на електродвигатели за всички видове трошачки и мелничнофлотационни агрегати.

 

Основна особеност при ремонта на електрическите машини и агрегати е извънредно голямото разнообразие на технологическите процеси. Освен механичната обработка на детайлите и сглобяването, технологията за ремонт обхваща още следните по - важни и специфични процеси като щанцуване, набиране на магнитната система, изработване на колектори и контактни пръстени, навиване и полагане на намотките в канали, импрегниране и лакиране на намотките, изработване на контактни тела, изработване на електроизолационни детайли и други.

 

За реализиране на производствената си дейност наред със стандартното оборудване за механична и пресова обработка, Електроремонтния цех е обзаведен и със специализирани машини и съоръжения като - машини за изваждане на намотката, машини за изолиране на проводници, машини за навиване на намотки, шаблони за навиване и оформяне на намотките, сушилно импрегнационна инсталация, машина за бандажиране на ротори и котви, баланс машина за динамично балансиране на ротори и турбини, помпи и вентилатори, автомат за макетиране на твърди секции.

 

Тук освен производство на нови намотки се предлагат там, където е възможно и възстановяване на старата намотка, чрез изработване на нова изолация на активната част и челата.

 

Електроремонтният цех разполага със съвременна апаратура за електрически измервания и изпитвания на ел. машини, трансформатори и съоръжения.

 

Освен стандартните контролни и приемо - предавателни изпитвания, предприятието предлага и изпитвания на място при пускане в експлоатация на дадена ел. машина, както и периодични технически обслужвания, проведени съгласно изискванията на техническата документация. Такива експлоатационни изпитвания са жизнено необходими за нормалната и безаварийна работа на големите машини и агрегати.

 

Качеството на извършваните от Асарел - Ремонт ООД ремонти и услуги зависи до голяма степен от качеството на употребяваните материали. Ето защо се работи с висококачествени материали с клас на топлоустойчивост “F”, произведени от водещите световни фирми в бранша.

 

Асарел - Ремонт ООД разполага с високо квалифициран персонал за извършване на сервиз и ремонт на подемни съоръжения, в съответствие с всички изисквания на Главна Дирекция Инспекция за държавен технически надзор.

 

Контакти

Къща Гергана

Град Панагюрище, Община Панагюрище, ул. Христо Ботев 75
Телефон: 034448365

Галерия

Още Строителни фирми в Община Панагюрище